FC Eindhoven en Hovocubo treffen elkaar in halve finale beker

4 februari 2023

Inmiddels gaat de strijd om de landelijke KNVB beker in rap tempo door. Vrijdagavond werden de kwartfinales gespeeld met als resultaat dat FC Eindhoven Hovocubo elkaar een keer extra treffen dit seizoen.

De kwartfinales leverden vier spannende wedstrijden op. Opnieuw sneuvelde er een Eredivisie team tegen een ploeg uit de Eerste Divisie. Promovendus VNS United verkeek zich in Utrecht op JCK/AISO en verloor met 4-3.

Ook in de wedstrijden van Hovocubo en FC Eindhoven was het verschil slechts één doelpunt. Hovocubo wist na een achterstand met rust alsnog te winnen op bezoek bij FCK De Hommel. FC Eindhoven had een zware kluif aan FC Marlène maar behield haar ongeslagen status dit seizoen door een late treffer van Ayoub Boukhari: 2-3. In de vierde kwartfinale, die tussen twee ambitieuze ploegen uit de Eerste Divisie ging, trok ZVV Ede aan het langste eind. In Gouda was de eindstand 4-6.

Halve finales
De loting had voorafgaand aan de kwartfinales al bepaald welke winnaars elkaar in de halve finale zouden treffen. FC Eindhoven en Hovocubo, de finalisten van vorig jaar, treffen elkaar nu in de halve finale. In de andere halve finale staan twee ploegen uit de Eerste Divisie tegenover elkaar. Beide ploegen schakelden twee Eredivisieploegen uit. JCK/AISO rekende af met ZVV BE ’79 en VNS United waar ZVV Ede in eerdere rondes Groene Ster Vlissingen en ASV LEBO wist te verslaan. Beide wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 24 februari.