Hovocubo pakt met Supercup eerste prijs van het seizoen

29 augustus 2022

Hovocubo heeft voor de vierde keer in de historie de Supercup veroverd. De landskampioen was met 2-1 te sterk voor verliezend bekerfinalist FC Eindhoven.

Ook in de laatste twee edities van de Supercup (2018 en 2019) stonden beide teams tegenover elkaar en kwam Hovocubo als winnaar uit de strijd.

FC Eindhoven stond ditmaal voor een lastige opgave. Liefst vier spelers uit de selectie van Jan Vogels waren geblesseerd: Saadouni, Boukhari, Amrani en Rebbah. Topscorer Bouzambou zat een schorsing uit. Hovocubo stelde daar in sporthal De Opgang in Zwaag een complete selectie tegenover.

In een rommelige eerste periode grossierden beide teams in kleine foutjes. Slechts sporadisch hoefden beide keepers in actie te komen. FC Eindhoven nam brutaal de voorsprong door een doelpunt van Dennis van Eijnden. Lang konden de Brabanders daar niet van genieten, want in dezelfde minuut trok Ilias Bouzit de stand namens Hovocubo alweer gelijk. De thuisclub kwam vervolgens iets scherper uit de rust en wist dankzij een treffer van debutant Oualid Tarift de derde Supercupwinst op rij veilig te stellen.