Hovocubo wint KNVB Beker

16 april 2022

Na een zinderende finale in Topsportcentrum Rotterdam gaat de eerste prijs van 2022 naar Hovocubo. De ploeg van Sander van Dijk was uiteindelijk met 2-5 te sterk voor FC Eindhoven.

Vanaf het begin was het een vermakelijke wedstrijd tussen de regerend landskampioen en de regerend bekerwinnaar. Vlak voor rust viel het eerste doelpunt van de bekerfinale. Yoshua St. Juste was de doelpuntermaker. Nog geen minuut later werd de voorsprong door een eigen doelpunt verdubbeld: 0-2.

In de tweede helft kwam FC Eindhoven langzij via doelpunten van Said Bouzambou en Oualid Saadouni. Met nog zes minuten op de klok liet Hovocubo het er niet bij zitten. Door een doelpunt uit een vrije trap van Abdessamad Attahiri was de voorsprong al snel weer terug. Nadat de Eindhovenaren meer risico’s gingen nemen zorgden St. Juste en Karim Mossaoui voor een 2-5 overwinning.