Beslissingen in Eredivisie gevallen

14 mei 2022

Na een spannend slot van fase 2 staan de play-offs om het landskampioenschap ons te wachten. Maar niet voordat aanstaande maandag nog de zogeheten ‘brugwedstrijd’ zal worden gespeeld.

Op maandag 16 mei staan ZVV BE ’79 (6e Poule A) en AGOVV (1e Poule B) tegenover elkaar in de brugwedstrijd. In een rechtstreeks duel staat een ticket voor de kwartfinale van de play-offs op het spel. De winnaar van dit duel speel 20 mei de kwartfinale tegen FC Marlène.

Hovocubo en FC Eindhoven kunnen van een weekje rust genieten. Als nummer 1 en 2 van Poule A hebben deze clubs zich geplaatst voor de halve finales. De andere kwartfinale gaat tussen ASV Lebo en FCK De Hommel

Play-offs om het landskampioenschap 
Na fase 2 van de Eredivisie volgen de play-offs om het landskampioenschap. In de Poule A plaatsen de nummers een en twee van de competitie zich direct voor de halve finale van de play-offs voor het landskampioenschap. De nummers drie, vier en vijf komen in de kwartfinale. De nummer 6 speelt nog een enkele wedstrijd tegen de nummer 1 van Poule B om de laatste plek in de kwartfinale. De kwartfinale bestaat uit een dubbele wedstrijd, de halve finale en de finale worden gespeeld in een ‘best of three’.

Twee degradanten
Als nummer 7 en 8 van Poule B zijn Feyenoord Futsal en White Stones gedegradeerd naar de Eerste Divisie. De twee vrijgekomen plaatsen zullen volgend seizoen worden opgevuld door de kampioenen van de Eerste Divisie A en de Eerste Divisie B. Normaal gesproken zouden de nummers vijf en zes nacompetitie spelen. De KNVB heeft voor seizoen 21/22 echter besloten dat de nacompetitie i.v.m. corona geen doorgang kan vinden.