Spelregelwijzigingen zaalvoetbal voor het seizoen 21/22

8 september 2021

De UEFA heeft voor aanvang van het seizoen 2021/’22 enkele wijzigingen doorgevoerd in de spelregels voor het zaalvoetbal. Sinds 1 september zijn deze nieuwe spelregels van kracht voor het zaalvoetbal in Nederland. In onderstaande tekst lichten we de belangrijkste wijzigingen uit.

Hands
Er is een verduidelijking ingevoerd met betrekking tot de handsbal. Wanneer wordt er wel of geen hands gemaakt door een speler? Voor het bepalen van overtredingen met betrekking tot hands is de bovengrens van de arm in lijn met de onderkant van de oksel.

Scheidsrechtersbal
Wordt een scheidsrechtersbal toegekend aan de aanvallende partij terwijl de bal in het strafschopgebied is van de verdedigende partij, dan wordt de scheidsrechtersbal genomen op de 6-meterlijn. Alle andere spelers bevinden zich op minimaal twee meter afstand.

Intrap
Voor het nemen van een intrap is het slechts aan één speler (nemer) toegestaan om zich buiten het veld te bevinden. Met andere woorden: op het moment van trappen mogen er niet twee spelers van hetzelfde team buiten het veld staan.

Hoekschop
Voor het nemen van een hoekschop is het slechts aan één speler (nemer) toegestaan om zich buiten het veld te bevinden. Met andere woorden: op het moment van trappen mogen er niet twee spelers van hetzelfde team buiten het veld staan.

Bekijk hier de spelregelaanvullingen en -wijzigingen in het zaalvoetbal voor het seizoen 2021/’22.